foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
+0359 088 874 89 96
izolinvest.eood@gmail.com

Топлоизолационни плоскости от експандиран полистирен (EPS)

Експандираният полистирен (EPS) е изкуствен полимер със затворена структура на решетка от пълни с въздух сферични частици.

Той е микропорест изкуствен органичен материал, 95% от обема на който е въздух, затворен в сфери от решетката на полимера.

EPS, познат също така като стиропор (Styropor е запазена марка на BASF и обозначава името на суровината от който се произвежда EPS), е един доказал се във времето топлоизолационен материал, без който вече съвременното строителство е немислимо.

Предимства:

Супер топлоизолация: Коефициентът на топлопроводност за различните типове варира от 0,031 до 0,045 W/mK. Заради голямото разнообразие от типове диапазонът на топлоизолационните характеристики е голям. В този диапазон са представени и останалите най-често използвани топлоизолационни материали от твърд пенопулеуретан, стъклена и каменна вата, екструдиран полистирен, дървесни и растителни влакна.

Здравина:Клетъчната структура на EPS се запазва във времето и при различни атмосферно-влажностни условия и гарантира отлични якостни характеристики на продукта.
Не поглъща вода: Отново в резултат от затворената клетъчна структура EPS не поглъща вода.
Изпитванията при пълно продължително потяпяне и водопоглъщане чрез дифузия показват, че EPS поема не повече от 2-3 % вода.
Това го прави мразоустойчив и не влошава съществено топлоизолационните му свойства при съприкосновение с влага.

Лесен за обработка: В строителството EPS се смята за един от най-лесните за работа материали.
Комбинацията от малко тегло, отлични якостни характеристики, непретенциозност към атмосфено-влажностните условия, многообразието от форми, съвместимост с повечето строителни материали, лекотата за рязане и обработка с обичайните строителни и режещи инструменти, както и безопасността за здравето на работниците е достатъчна да бъде предпочитан изолационен материал.

Екологичен: Използаването на EPS като тополоизоилационен строителен проудкт намалява значително използваната за отопление енергия в сградите, а новите енергоспестяващи стандарти за строителството като пасивна и нискоенергийна къща намаляват консумираната енергия с пъти.
Така се спестяват вредни емиси на парникови газове и се намалява негативното въздействие върху околната следа.
Резултат от дългогодишен производствен опит: EPS се използва масово повече от 40 години. Опитът показва, че свойствата на EPS се запазват във времето.

Ниска цена: Не само добрите физико-механични и топлотехнически показатели правят EPS предпочитан топлоизолационен продукт за строителството. Цената на топлоизолационните плочи от EPS също е конкурентна.

Области на приложение:

  • фасадна топлоизолация;
  • топлинно изолиране без особено натоварване на натиск: подпокривна изолация, изолиране на междустенни разстояния, вътрешно изолиране зад защитни облицовки;
  • топлинно изолиране на места подложени на натоварване на натиск: под замазки, под плосък и скатен (наклонен) покрив, под подово отопление, хладилни помещения;
  • топлинно изолиране на места подложени на извънредно високо натоварване на натиск: озеленени и отворени за движение покриви, под мазилки, под скатен (наклонен) покрив.
  • във вид на детайли за автомобилната промишленост, на транспортни опаковки, предназначени за хранително-вкусовата промишленост, електрониката, машиностроенето, селското стопанство и други подотрасли на промишлеността.
Този сайт използва бисквитки, за да подобри Вашето сърфиране. Ние ще приемем, че сте съгласни с това, но можете и да се откажете, ако желаете.